leftScreen450 

Novosti

Novi Zakon o oglašavanju Republike Srbije je počeo da se primenjuje od 6. maja 2016. godine. Kratak pregled najvažnijih novina koje zakon uvodi možete naći ovde.

Chambers & Partners Europe 2016 uvrstio je MJB u Grupu 1 advokatskih kancelarija za zaštitu intelektualne svojine u Srbiji. Dejan Bogdanović je i ove godine izdvojen kao jedan od vodećih advokata u ovoj oblasti, dok je Mara Janković drugi put zaredom rangirana u kategoriji advokata u usponu (http://www.chambersandpartners.com/185/34/editorial/7/1). MJB je takođe rangiran i Grupi 3 u oblasti rešavanja sporova, a Vladimir Djerić je i ove godine svrstan među vodeće advokate u toj oblasti (http://www.chambersandpartners.com/185/467/editorial/7/1).

Privredna komora Srbije imenovala je Maru Janković i Lenu Petrović za arbitre u Komisiji za rešavanje sporova povodom registracije nacionalnih internet domena. Arbitri rešavaju sporove iz nadležnosti Komisije. Mandat arbitara je četiri godine.

 

Osnovne informacije o rešavanju sporova u vezi naziva domena u Srbji možete naći na sajtu Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) na linku www.rnids.rs/lat/domeni/resavanje-sporova-u-vezi-naziva-domena.

I ove godine, MJB se u svojstvu stalnog saradnika World Trademark Review pojavljuje kao autor Poglavlja o Srbiji za WTR Godišnjak za 2016/2017. Sadržaj poglavlja možete naći na linku http://www.worldtrademarkreview.com/Intelligence/Yearbook/2016/Country-chapters/Serbia.

 

'Ovaj članak je prvobitno objavljen u World Trademark Review Godišnjaku za 2016/2017, koji predstavlja dodatak WTR magazina, čiji je izdavač Globe Business Media Group - IP Division. Puno izdanje ove publikacije možete naći na www.worldtrademarkreview.com'