Dejan P. Bogdanović
  • Oblasti rada

    Kontakt

    •  +381 11 3231-970
    • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dejan P. Bogdanović
Partner

Dejan Bogdanović ima veliko iskustvo s predmetima intelektualne svojine kao patentni zastupnik od 1993. godine. Osim što je odgovoran za klijente kancelarije u oblasti intelektualne svojine, specijalnost su mu sudski postupci zbog povrede žiga, gde je zastupao u većem broju važnih predmeta.

Dejan Bogdanović takođe savetuje klijente o svim aspektima prometa nepokretnosti.

Konačno, Dejan Bogdanović savetuje klijente o pitanjima prava privrednih društava, uključujući osnivanje preduzeća.

Oblasti specijalizacije

Intelektualna svojina, Stvarno pravo, Pravo privrednih društava, Parnični postupak.

Obrazovanje/zvanje

Evropski patentni zastupnik 2011, Patentni zastupnik 1993, Pravosudni ispit 1993, Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu (dipl. pravnik 1991).

Članstvo

Advokatska komora Beograda, AIPPI, predsednik AIPPI grupe za Srbiju, Član Disciplinske komisije EPI, Stalni član Saveta EPI za Srbiju, INTA, FICPI.

Jezici

Srpski, Engleski.

Novosti

MJB, Dejan Bogdanović, Vladimir Djerić i Mara Janković na listi Chambers & Partners Europe 2019

ponedeljak, 11. mart 2019.

Chambers & Partners Europe 2019 uvrstio je MJB u Grupu 1 advokatskih kancelarija za zaštitu intelektualne svojine u Srbiji. Dejan Bogdanović i Mara Jankovic su svrstani u red vodećih advokata u ovoj oblasti (https://chambers.com/profile/department/133442?publicationTypeId=7&practiceAreaId=34&locationId=185&subsectionTypeId=1). MJB je takođe rangiran i u Grupi 2 u oblasti rešavanja sporova, a Vladimir Djerić je i ove godine svrstan među vodeće advokate u toj oblasti (https://chambers.com/profile/department/133442?publicationTypeId=7&practiceAreaId=467&locationId=185&subsectionTypeId=1).